Nieuws

tweede verblijf, investeringsproject in de Provence
Hoe lenen voor een investeringsproject of tweede verblijf in de Provence?
dinsdag, 27 februari 2018

Wilt u investeren in een tweede (vakantie)verblijf in de Provence om te verhuren? Weet dan dat er voor de financiering daarvan meer is dan alleen maar de klassieke hypothecaire lening.
De lage rente blijft investeerders naar vastgoed lokken. Tweede verblijven in de zonnige Provence doen het dan ook zeer goed.
Een rondvraag bij de vier grootbanken leert dat de aankoop van een tweede verblijf of investeringspand doorgaans wordt gefinancierd met een klassieke lening, net zoals voor de gezinswoning dus. Ook voor de gebruikte tarieven en de renteformules is er geen noemenswaardig verschil. Al blijft een lening altijd maatwerk.
Minder geweten is dat u voor het verwerven van een tweede verblijf of investeringspand meer financieringsmogelijkheden hebt dan de klassieke hypothecaire lening.

Bekijk via onderstaande link de verschillende mogelijkheden (bron De Tijd | 27-02-2018).

.

snelheidslimiet 80km/u in Frankrijk
Opgelet! Nieuwe snelheidslimiet op Franse wegen
maandag, 15 januari 2018

Vanaf 1 juli wordt de snelheidslimiet op de routes nationales en routes départementales zonder fysieke middenberm en buiten de bebouwde kom vereenvoudigd. Voordien gold hier een limiet van 90 km/u bij mooi weer, en 80 km/u bij regen. Vanaf deze zomer geldt deze limiet van dus ongeacht de weersomstandigheden.
De overige snelheidslimieten blijven ongewijzigd : binnen de bebouwde kom geldt een limiet van 50 km/u. Op wegen met een fysieke middenberm buiten de bebouwde kom, is de maximumsnelheid 110 km/u in normale omstandigheden, en 100 km/u bij neerslag. Op de autosnelweg mag u bij mooi weer 130km/u rijden, bij regen is dit slechts 110 km/u. Overigens is de maximumsnelheid overal 50km/u indien de zichtbaarheid beperkt is tot 50 km/u.

.

Meublé de tourisme 5 étoiles - classification Atout France
Hoe maakt u van uw vakantiewoning een officieel vijf sterren verblijf?
woensdag, 15 november 2017

Wanneer u een hotel wilt boeken, dan is één van de eerste zaken waar u op let wellicht het aantal sterren dat het hotel heeft. Die geven immers een objectieve beoordeling van de kwaliteit van het hotel.

Maar wist u dat ook uw eigen vakantiewoning zo'n officiële beoordeling kan verkrijgen?

In Frankrijk reikt Atout France, het agentschap voor de toeristische ontwikkeling, immers ook klasseringen van één tot vijf sterren uit aan “meublés de tourisme”. Vakantiehuizen worden zo ingedeeld in categorieën gaande van “hébergement économique” tot “hébergement très haut de gamme”. Het objectieve kwaliteitslabel is niet enkel een stevig argument bij de verhuur van uw woning, maar ook en vooral interessant vanuit fiscaal oogpunt. Dankzij de erkenning heeft u immers recht op een belastingaftrek van 71% in plaats van 50% bij de berekening van de belasting op uw huurinkomsten, wat neerkomt op bijna een halvering van de te betalen som.

Een klassering is 5 jaar geldig, kost ongeveer 200 euro en kan eenvoudig verkregen worden na een huisbezoek door een erkend controleur.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Meer info:
website Atout France
website Cabinet In Auris, erkend controleur actief in de Vaucluse
contactgegevens van de service des impôts des particuliers non résidents
info over de impôt sur les revenus locatifs

.

gezellige restaurantjes rondom de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail
gezellige restaurantjes rondom de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail
vrijdag, 1 september 2017

Wat is uw favoriete Provençaalse restaurant rondom de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail? Laat het ons weten!
Wij geven hier alvast enkele tips:

Regio Ventoux :

Malaucène : Chez Laurette
Bédoin : Lily et Paul – A Table – La Colombe
Puyméras : Le Girocèdre
Faucon : R&R Gastrobar
Crillon-le-Brave : Château de Crillon
Mazan : A Ventoux – Géraldinette – Château de Mazan
Caromb : Le 6 à Table
Carpentras : Chez Serge – Camille – Adrien Aumaitre
Entrechaux : Saint-Hubert
Vaison-la-Romaine : Le Bateleur – Bistro du'O – La Bartavelle – l'Epicurien
Le Barroux : Gajulea
Crestet : La Fleur Bleue
Villes-sur-Auzon : La Ferme du Pezet
Pernes-les-Fontaines : Au Fil du Temps

Regio Dentelles de Montmirail :

Séguret : Côté Terrasse – Le Mesclun
Gigondas : L'Oustalet
Beaumes-de-Venise : Le Table des Balmes
Cairanne : Côteaux & Fourchettes

.

vroegboekactie 2017: exclusief en gepersonaliseerd VIP-wielershirt
donderdag, 20 juli 2017

vroegboekactie 2017

Ontvang een gratis, exclusief en gepersonaliseerd VIP-wielershirt wanneer u voor 31 oktober 2017 een vakantiehuis reserveert voor het seizoen 2018 met vermelding van de actiecode prov-shirt. *

* Promo-codes zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen, promo-codes of promoties

.

gendarmerie
Op vakantie naar Frankrijk? U kan maar best deze verkeersregels kennen.
woensdag, 5 juli 2017

Frankrijk blijft voor Belgen en Nederlanders het populairste land voor wie met de auto op vakantie gaat. De Fransen mogen dan de reputatie hebben nonchalante chauffeurs te zijn, de boetetarieven voor wie zich niet aan de regels houdt, liggen voor de meeste overtredingen hoger dan bij ons. Het is nuttig dat u dat weet voor uw naar ‘la douce France’ vertrekt met de auto.

- snelheid:
Wie binnen de bebouwde kom te snel rijdt, riskeert een boete van 135 euro als hij 1 km/u tot 20 km/u. te snel rijdt. Wie buiten de bebouwde kom 50 km/u of meer te snel rijdt, riskeert een boete van 1.500 euro en drie jaar rijverbod. Het rijbewijs wordt ook meteen ingevorderd, ook voor buitenlandse chauffeurs. Bovendien telt in Frankrijk het rijbewijs met punten.

- alcohol:
Dronken achter het stuur zitten, is echt een dure grap in Frankrijk. Wie meer dan 0,5 promille heeft maar minder dan 0,8 promille, riskeert een boete van 750 euro. Meer dan 0,8 promille betekent dat uw rijbewijs direct wordt ingehouden voor 72 uur. De boete kan oplopen tot 4.500 euro en de auto kan in beslag worden genomen. Jonge chauffeurs betalen meer dan ervaren bestuurder.

- andere boetes:
De Franse hanteren meerdere tarieven. Wie binnen een termijn van 45 dagen betaalt, krijgt een lagere boete. Mobiel bellen is een boete categorie 4. Dat wil zeggen: 90 euro als u binnen de 45 dagen betaalt, 135 euro als u nadien betaalt. Dat geldt ook voor rijden zonder gordel, bumperkleven of negeren van een rood licht. Roken in de auto terwijl er kinderen aan boord zitten, kost u 68 euro of 45 euro wanneer u binnen de 45 dagen betaalt. Eten in de auto 35 euro (te betalen binnen de 45 dagen anders is het 68 euro). Dat geldt ook voor wie rijdt met teenslippers aan of wie zich schminkt achter het stuur. Of wie een broodje eet achter het stuur, wat ook bij ons verboden is.

Via onderstaande link kan u alle informatie vinden over verkeersboetes in Frankrijk. De website is ook in het Nederlands.

.

Carrières de Lumières
les Carrières de Lumières, topattractie in de Provence
zondag, 18 juni 2017

Elk jaar kan u genieten van een prachtig klank- en lichtspektakel in de kalkgroeve van les Baux-de-Provence, 'Les Carrières de Lumières'. Tientallen meesterwerken van topschilders (dit jaar Bosch, Brueghel & Arcimboldo) worden op de indrukwekkende muren en plafonds geprojecteerd onder begeleiding van magistrale muziekfragmenten. Een echte aanrader voor jong en oud, nog tot en met 7 januari 2018.

Bekijk via onderstaande link alvast een prachtige video van het spektakel.

.

vastgoedprijzen Provence
vastgoedprijzen in de Vaucluse (Provence)
donderdag, 15 juni 2017

Gedurende de laatste 12 maanden zijn de vastgoedprijzen in het departement Vaucluse gedaald met 0,9 %.

De prijs per m² voor een huis in de Vaucluse bedraagt nu gemiddeld 2.162 euro.

Een gedetailleerd overzicht per gemeente vindt u via onderstaande link.

.

Provençaalse markten
gezellige Provençaalse markten
woensdag, 14 juni 2017

Er gaat in de Provence geen dag voorbij of ergens wordt er wel een markt gehouden. Laat u verleiden door de Provençaalse kleuren, geuren en smaken en geniet van de rijkdom aan zuiderse streekproducten.
Hierbij een overzicht van enkele gezellige Provençaalse marktjes :

- maandag : Bédoin & Cavaillon
- dinsdag : Vaison-la-Romaine & Gordes
- woensdag : Malaucène & Sault
- donderdag : Orange & Nyons (Drôme)
- vrijdag : Carpentras & Courthézon
- zaterdag : Pernes-les-Fontaines & Apt
- zondag : Isle-sur-la-Sorgue & Monteux

.

ecovignet
Ecovignet verplicht op weg naar de Provence?
maandag, 12 juni 2017

Het ecovignet ("crit'air") is vanaf 1 juli verplicht in sommige Franse grote steden, waaronder Parijs en Lyon.

Nogal wat Belgen en Nederlanders maakten zich daarom zorgen over hun reis naar de Provence. Goed nieuws: zolang u op de snelweg blijft, heeft u geen vignet nodig om o.a. door Lyon te rijden.

.